Home » Turism Extern » Italia » Roma » Vacanta la Roma


Vacanta la Roma

SENIORI la ROMA - de la 299 EURO

Rezerva online

 Plecari: 04.03.2015

 

Ziua 1  BUCURESTI – ROMA

Intalnire la ora  07:20  dimineata pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) – terminalul Plecari - cu insotitorul roman de grup pentru imbarcarea pe cursa TAROM cu destinatia Roma. Sosire la Roma la ora locala 10:30. Transfer in oras pentru participarea la un tur cu opriri la principalele obiective turistice: Colloseum, Forumul Roman, Forumul Imperial cu Columna lui Traian, Circus Maximus. Cazare la hotel de 4* standard local sau similar din lantul SEBRAELI www.sebraeli.net (in opinia agentiei echivalent 3* standard international). Hotelul este central, aproape de gara Termini. Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi.

Ziua 2   ROMA –vizita optionala la VATICAN

Mic dejun la hotel. Zi dedicata, dupa preferinte, plimbarii in cartierul Trastevere, un cartier tipic roman, cu strazi inguste si case medievale sau optional se poate organiza vizitarea Bisericii San Pietro si a Muzeelor Vaticanului, unde se afla expusa una dintre cele mai mari colectii de arta din lume, incluzand obiecte etrusce, capodopere ale Greciei antice si opere ale marilor artisti de la Rafael la Leonardo da Vinci.

Ziua 3  ROMA -  FLORENTA – ROMA (excursie optionala)

Mic dejun matinal la hotel, urmat de excursie optionala de o zi la Florenta, unde vom vizita (tur pietonal) Piazza della Signoria, Catedrala Santa Maria del Fiore, Ponte Vecchio. In incheierea turului de oras, in functie de timpul ramas disponibil se pot vizita Palazzo Vecchio sau una dintre numeroasele galerii de arta ale orasului. Dupa amiaza intoarcere la Roma.

Ziua 4   Excursie in Insula CAPRI (optional)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in Insula Capri, cu o scurta oprire in portul din Napoli. Excursia dureaza o zi si cuprinde transport cu autocarul, bilete dus-intors pentru ferryboat si insotitor de grup. Alternativ, daca vremea nu permite efectuarea acestei excursii, va puteti plimba pe aleile parcului Villa Borghese din Roma sau pe strazile din centrul vechi al orasului.

Ziua 5   Zi libera in ROMA sau excursie la TIVOLI (optional)

Mic dejun la hotel. Plimbare cu insotitorul de grup pe eleganta Via Condotti, Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona. Dupa amiaza va puteti delecta cu deliciile oferite de unul dintre restaurantele locale. Optional excursie la Gradinile Tivoli.

Ziua 6   ROMA – BUCURESTI

Mic dejun. Dupa micul dejun se realizeaza transferul la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti, decolare la ora locala 11:20. Sosire la Bucuresti la ora 14:35.

 

Pret: 299 EURO /loc in camera dubla – valabil pentru persoanele peste 55 de ani

Supliment camera single: 129 EUR/persoana/pachet

Supliment pentru persoanele sub 55 ani: 65 EUR/persoana/pachet

(se aplica doar daca in camera nu exista niciun ocupant peste 55 ani)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SERVICII INCLUSE:

·         transport   avion Bucuresti – Roma si retur cu compania TAROM

·         5 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4* standard local sau similar din lantul SEBRAELI www.sebraeli.net (echivalent 3* standard international)

·         transferuri aeroport – hotel – aeroport

·         tur de oras de jumatate de zi, cu autocar

·         insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

·  taxele de aeroport (130 EURO/ persoana, pot suferi modificari) •  intrari la obiectivele turistice; • excursiile optionale • asigurarea medicala si storno (nu sunt obligatorii dar sunt recomandate) • taxa hoteliera impusa de primaria orasului (se achita la receptie, la sosire) in valoare de 6 euro/zi/persoana.

 

 

GRUP MINIM: 30 PERSOANE

Pentru un numar mai mic de 30 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

      Pentru un grup de 26-29 persoane, tariful se majoreaza cu 20 EURO/persoana

 Pentru un grup de 20-25 persoane, tariful se majoreaza cu 30 EURO/persoana

         

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

   

    Bucuresti Otopeni  09:20 – Roma 10:30 / TAROM

 Roma 11:20 – Bucuresti Otopeni  14:35 / TAROM

 

Preturi informative pentru excursiile optionale (valabile pentru minim 25 platitori)

-        Tivoli: 55 EUR/persoana

-        Florenta: 85 EUR/persoana

-        Capri: 120 EUR/persoana

*zilele in care se organizeaza excursiile optionale sunt orientative, acestea urmand a fi comunicate la sosirea in Roma, pentru o mai buna corelare a programului de grup cu disponibilitatile de la fata locului (autocare, ghizi locali).

 

 

CONDITII  DE RETRAGERE:

·         20% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 59-30 zile calendaristice inainte de data plecarii;

·         50% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 29-15 zile calendaristice inainte de data plecarii;

·         80% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 14-7 zile inainte de data plecarii;

·         100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 6 zile inaintea plecarii.

 

 

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

- 15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI

- 20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI

- 25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE

- 30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA

- 35 EURO/adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA

- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI

- 45 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA

- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

- 55 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS

- 65 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

- 70 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU

- 80 EURO/adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS

- 95 EURO/adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 

 

 

 

 

 

 

OBSERVATII:

§ Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, Primaria orasului Roma a stabilit introducerea unor taxe  pentru fiecare noapte de cazare ce vor trebui achitate cash la receptiile hotelurilor. In prezent valorile acestora sunt de: 4 EUR/pers/noapte pentru hotelurile de 1, 2 si 3* si 6 EUR/pers/noapte pentru hotelurile de 4 si 5*.

§ Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de institutiile de profil din Italia, conform standardelor proprii.

§ Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

§ Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

§ Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii. Copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.

§ Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§ Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport, in situatia in care acestea sunt impuse de compania aeriana.

§ Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

§  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

§ Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii

§ Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara:

1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor

2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat

3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

§ Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

§ Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

§ Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

§ Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Rezerva online

SENIORI la ROMA