Home » Turism Extern » Italia » PASTE SI 1 MAI - SICILIA


PASTE SI 1 MAI - SICILIA

PASTE SI 1 MAI - SICILIA - de la 440 EURO

Rezerva online

 PASTE SI 1 MAI -  SICILIA

Perioada: 29.04 – 04.05.2016

5 nopti / 6 zile

 


 

ZIUA 1 (vineri, 29 aprilie): BUCURESTI – CATANIA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 16:00 pentru imbarcare pe cursa directa a companiei Blue Air cu destinatia Catania. Sosire in Catania la ora locala 20:00 si transfer cu autocarul in statiunea Letojanni. Cazare si cina la hotel Antares 4* sau similar.

 

ZIUA 2 (sambata, 30 aprilie): EXCURSIE LA ETNA si TAORMINA (inclusa)

Mic dejun. Dimineata vom pleca de la hotel pentru a vizita indeaproape cel mai mare vulcan activ din Europa: Etna. Ascensiunea cu autocarul se poate face pana la altitudinea de 1900 m, unde se pot vedea curentii de lava care au distrus telecabina si statia de autocare la eruptia din anul 2001. Dupa vizita vulcanului Etna, coboram in orasul Taormina, construit pe Monte Tauro, deasupra a doua golfuri a caror imagine este desprinsa parca dintr-o carte postala. Taormina poate fi cel mai bine descrisa ca fiind o combinatie intre munti, marea de azur, stanci dramatice si istorie. Vom face un tur pietonal in Taormina impreuna cu ghidul local; optional, vizitarea teatrului grec. Seara ne intoarcel la hotel. Cazare si cina la hotel Antares 4* sau similar.

 

ZIUA 3 (duminica, 1 mai): EXCURSIE LA TAORMINA (inclusa)

Mic dejun. Timp liber pentru o plimbare pe faleza statiunii Letojanni sau pentru a merge pe cont propriu in Taromina. Cazare si cina la hotel Antares 4* sau similar.

 

ZIUA 4 (luni, 2 mai): EXCURSIE LA PALERMO SI CEFALU (optionala)

Mic dejun. Va propunem excursia optionala la Palermo si Cefalu. Palermo este capitala culturala, economica si turistica a Siciliei, un oras bogat in istorie, arta si cultura. In Palermo vom face un tur de oras panoramic pe parcursul caruia vom admira cele mai importante atractii turistice: Biserica Martorana, Catedrala,  Piata Quattro Canti,  Piazza Bellini, Piazza Pretoria si piata locala „Il Capo”. Dupa amiaza se viziteaza Cefalu, oras medieval si statiune turistica situata pe coasta de nord a insulei, unde se afla o frumoasa catedrala in stil normand. Intoarcere in  Letojanni. . Cazare si cina la hotel Antares 4* sau similar.

 

ZIUA 5 (marti, 3 mai):  EXCURSIE LA SIRACUSA - ORTIGIA (optionala)

Mic dejun. Excursie optionala la Siracusa si Ortigia  Dimineata vizitam Siracusa si ruinele celei mai importante colonii grecesti din vestul Mediteranei (Magna Graecia); in parcul arheologic de la Siracusa se afla teatrul grec, ruinele teatrului roman si carierele de piatra. Continuam cu vizitarea centrului vechi al orasului Siracusa situat pe insula Ortigia; aici se afla ruinele templului lui Apollo, fantana Arethusa si catedrala. Intoarcere in Letojanni. . Cazare si cina la hotel Antares 4* sau similar.

 

ZIUA 6 (miercuri, 4 mai): CATANIA (tur de oras) - BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata timp liber pentru ultimele cumparaturi sau pentru o plimbare pe faleza. In jurul orei 15 plecam catre Catania pentru a face un tur de oras panoramic.  Centrul istoric al orasului a fost reconstruit dupa marele cutremur din anul 1693. Vom putea vedea: Piazza Universitaria, Piazza del Duomo cu fantana Elafantului (simbolul orasului), Cattedrala di Sant'Agata (Domul) unde se poate vedea si mormantul compozitorului Vincenzo Bellini, passeggiata (promenada) de pe Via Etnea, piata de peste si alimente (una dintre cele mai animate din Italia). In jurul orei 18:00 plecam catre aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air. Sosire in Bucuresti la ora 23:45.

 

 

 

Pret/ persoana:  440 EURO (loc in camera dubla)

Tarif copil 2-11,99 ani: 380 euro (in camera cu doi adulti)

Tarif a treia persoana adulta: 420 euro (in camera cu doi adulti)

Supliment camera single: 100 Euro

 

 

SERVICII INCLUSE IN PRET:

- transport cu avionul, zbor direct Bucuresti – Catania si retur, cu compania BLUEAIR

- transfer cu autocarul aeroport Catania – hotel – aeroport

- 5 nopti cazare cu mic dejun si cina la hotel Antares 4* Letojanni (sau similar)

- excursie de o zi la Muntele Etna si Taormina cu autocar si ghid

- turul panoramic al orasului Catania

- insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE:

- taxele de aeroport: 140 EURO/persoana (pot suferi modificari)

- biletele de intrare la obiectivele turistice din program

- taxa de oras/statiune: aprox 2 Euro/persoana/noapte, se achita direct la hotel de catre turisti (este obligatorie in Italia)

- asigurarea medicala (optionala) / asigurarea storno (optionala)

- bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (se practica ) - aprox 15 EURO/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosirea in Sicilia

 

Pret informativ excursii optionale (valabil pt minim 20 de persoane participante):

Siracusa – Ortigia = 75 euro/persoana (pretul include transport cu autocarul si insotitor roman de grup) Pretul nu include masa de pranz, taxa de intrare la obiectivele turistice)

Palermo - Cefalu = 75 euro/persoana (pretul include transport cu autocarul si insotitor roman de grup). Pretul nu include masa de pranz, taxa de intrare la obiectivele turistice)

 

Orar informativ de zbor (ore locale) – compania BLUE AIR

29.04.2016    Bucuresti Otopeni 18:45 – Catania 20:00

04.05.2016    Catania 20:45 – Bucuresti Otopeni 23:45

 

Rezerva online

PASTE SI 1 MAI - SICILIA