Home » Turism Extern » India » Circuit INDIA - Triunghiul de Aur, Khajuraho, Varanasi


Circuit INDIA - Triunghiul de Aur, Khajuraho, Varanasi

INDIA - Triunghiul de Aur, Khajuraho, Varanasi - de la 905 EURO

Rezerva online

 Program

î  Ziua 1. 23.09.2016      BUCUREŞTI – DELHI

Prezentare în aeroportul Otopeni la ora 09:00 pentru zbor Bucuresti–Delhi via Viena cu compania Austrian Airlines. Noapte la bord.

 

 

î  Ziua 2. 24.09.2016     DELHI

În jurul orelor 00.05 aterizare la Delhi, capitala Indiei. Suntem întâmpinaţi de ghidul local. Transfer la hotel şi cazare la hotel 4*. După un somn odihnitor şi servirea micului dejun, începem vizita în Delhi,  însoţiţi de ghidul local.  Facem  un tur al oraşului vechi, ale cărui ziduri fortificate datează din secolul al XVII-lea vizitând Jama Majid, cea mai mare moschee din India, construită în 1656. Ne îndreptăm spre  Chandani Chowk, odinioară centrul oraşului Delhi, o piaţă exotică şi pitorească, plină de bazare, magazine şi diverse ateliere, apoi ajungem la Red Fort (Fortul Roşu), cel mai important monument al oraşului şi palat al Imperiului Mughal construit de către Shah Jehan în anul 1648. Vizita noastră continuă cu New Delhi, oraş planificat și construit pentru a deveni capitală începand din anul 1911 şi care a continuat să fie capitală și după retragerea trupelor britanice. Se vizitează Rhaj Ghat, memorial închinat lui Mahtma Ghani, considerat Tatăl Naţiunii, o platformă de marmură neagră care marchează locul unde la 31.01.1948 a avut loc ceremonia de incinerare a rămăşiţelor pământeşti ale conducătorului. Continuăm cu Indian Gate (Poarta Indiei), memorial construit în 1931 şi dedicat eroilor căzuţi în Primul Război Mondial şi în Războaiele Afgane, Rashtrapati Bhawan (Palatul Prezindenţial), construit în 1931, dar până în 1950 a servit drept reşedinţă pentru Guvernatorul General la Indiei Britanice, Mormântul împăratului Mogul Humayum, construit în 1562 şi inclus în patrimoniul UNESCO înca din 1993, este una din primele construcţii ale stilulul arhitectural Mughal. Programul de vizită în Delhi se încheie cu Minaretul Qutub, a cărui înălţime de 72 m îl plasează pe primul loc în lume între cele mai înalte minarete din cărămidă din lume. A fost construit în 1206 de către Qutub-ud-din-Aybak iar azi face parte din patrimoniul mondial UNESCO.  Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.

 

î  Ziua 3. 25.09.2016     DELHI  - JAIPUR

Mic dejun. Plecare spre capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut ca „oraşul roz”, culoare dată clădirilor oraşului cu ocazia vizitei din anul 1886 a prinţului Albert. Oraşul a fost fondat în 1728 de către Maharaja Sawai Jai Singh II, conducătorul fortului Amber, iar  cele 9 sectoare în care este împărţit, simbolizează cele 9 diviziuni ale universului. Sosire şi cazare la Jaipur la hotel 4*. Pentru amatorii de shopping ne deplasăm în Bazarul Bapu (cel mai indicat loc de unde puteţi achiziţiona îmbrăcăminte tradiţională şi produse unicat realizate manual) şi respectiv în Bazaru Johari, renumita piaţă de unde oameni din toată lumea vin să cumpere bijuterii realizate manual. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.

 

î  Ziua 4. 26.09.2016     JAIPUR – FATEHPUR SIKRI - AGRA

Mic dejun. Începem vizita dimineaţă devreme la Fortul Amber, având inclusă şi o plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri). Fortul este un exemplu clasic al arhitecturii specifice zonei Rajasthanului, ascunzând în interior o frumuseţe de neegalat. Continuăm apoi cu Hawa Mahal (Palatul Vânturilor) care a fost construit în 1799 de către maharajahul Sawai Pratap Singh ca parte din Palatul Orașului cu funcția de zenana - cameră a femeilor din harem. Funcția inițială a palatului era de a permite femeilor din harem de a observa viața cotidiană de pe stradă fără ca ele să poată fi văzute. Palatul are cinci niveluri, cu cele superioare mai puțin extinse ceea ce îi dă formă piramidală clădirii. Este construit din gresie roșie și roz, iar decorațiunile sunt formate din ghips. Fațada principală, cea dinspre stradă, are 953 ferestre mici prin care vântul pătrunde și astfel clădirea se menține răcoroasă tot timpul anului, chiar și în zilele călduroase de vară. În încheierea vizitei în Jaipur ne oprim mai întâi la City Palace (Palatul Maharajahului), în centrul oraşului  vechi, o îmbinare perfectă între arta Rajahstani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, din care o parte s-au transformat în muzeu iar cealaltă parte serveşte înca drept reşedinţă pentru familia regală din Jaipur şi continuăm cu Jantar Matar, cel mai mare din cele cinci observatoare astronomice construite în secolul al XVIII-lea.  Deplasare spre Agra. Pe traseu vom vizita Fatehpur Sikri (Oraşul Victoriei), fosta capitală a Imperiului Mogul, construită în timpul domniei lui Akbar, în anul 1569. Însă după numai 14 ani oraşul a fost părăsit datorită lipsei severe de apă. Vizităm complexul rezidenţial al Impăratului Akbar şi Moscheea Jama Masjid cu mormântul sfântului sufist Salim Chisti. Seara sosire şi cazare în Agra la hotel 4*. Cină.

î  Ziua 5. 27.09.2016    TAJ MAHAL  - AGRA

Mic dejun. Începem ziua cu vizita la Taj Mahal (eternul monument al dragostei), o construcţie “emblemă” pentru India, realizată din marmură albă la ordinul Şahului Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal, construcţie începută în 1631 şi finalizată după 22 de ani. Continuăm cu vizita la Fortul din Agra, un edificiu impozant realizat din calcar roşu care adăposteşte în interior Palatul Jahangir, grădini şi două moschei. Fortul a ramas o mărturie a grandorii şi puterii pe care mogulii au avut-o cândva. Ne îndreptăm apoi spre Mausouleul Marelui Vizir Itimad - Ud Daula, socrul Şahului Jahangir. După amiază vizită la Sikandra, la Mausoleul Împăratului Akbar, cel mai important dintre conducătorii moguli. Mausoleul a fost început chiar de Akbar, dar a fost finalizat de fiul acestuia, Şahul Jahangir. Seara, întoarcere pentru cină şi cazare la acelaşi hotel din Agra.

 

î  Ziua 6. 28.09.2016     AGRA – JHANSI – ORCHHA – KHAJURAHO

Mic dejun. Transfer la gară, la trenul turistic expres spre Jhansi. De aici, transfer cu autocar la Khajuraho. Pe traseu vizităm Orchha, remarcabil prin palatele şi templele sale, un exemplu al arhitecturii medievale din perioada de maximă înflorire a dinastiei Bundela – sec. al XVI-lea: Jahangir Mahal - construit în sec al XVII-lea pentru comemorarea vizitei Împăratului Jehangir în Orchha, Raj Mahal - reşedinţa regală de odinioară a împăraților de Orchha,  Ram Raja - unul din cele mai ciudate temple din India, aici fiind singurul loc unde Zeul Rama este venerat ca un rege şi nu o zeitate. În cursul serii sosire şi cazare în Khajuraho la hotel  4*. Cină.

 

î  Ziua 7. 29.09.2016    KHAJURAHO - VARANASI

Mic dejun. Dimineaţă explorăm complexul de temple din Khajuraho, renumite pentru basoreliefurile cu teme erotice din Kamasutra, construite între anii 950 şi 1050 D.Hr. Cele mai reprezentantive sunt Templul Kandariya Mahadeva, dedicat zeului Shiva, Templul Chaunsat Yogini, singurul templu de granit şi cel mai vechi din grup, îi este dedicat zeiţei Kali şi templele jainiste. Plecare spre Varanasi, situat pe malul fluviului Gange, cel mai important loc de pelerinaj pentru credincioşii hinduşi şi unul din cele mai vechi oraşe locuite din lume, dar şi cu rol important în legatura cu viaţa lui Buddha şi a religiei budiste. Sosire şi cazare în Varanasi la hotel 4*. Cină.

 

î  Ziua 8.  30.09.2016    VARANASI

Dimineaţa devreme, la răsăritul soarelui, de la bordul unei ambarcaţiuni care ne plimbă de-a lungul malurilor fluviului Gange, urmărim cu interes ceremonia îmbăierii în Fluviul sacru, ocazie cu care pelerinii hinduşi vin să işi purifice sufletul, aducând ofrande de flori zeilor. În apropiere vom întâlni şi locurile sacre de incinerare, ceea ce face din această dimineaţă o experienţă cu adevarat unică. După întoarcerea la hotel şi servirea micului dejun, începem turul de oraş în Varanasi, vizitând renumita Universitate şi Templu Bharat Mata care adăposteşte o hartă în relief a întregului subcontinent indian şi a platoului tibetan. Excursie la Sarnath, al 4-lea loc sacru al budismului, unde Budha a ţinut prima sa predică după iluminare. Vom admira imensa stupă şi muzeul cu importante relicve sacre. Seara participăm la ceremonia religioasă Aaarti, urmarită de mii de pelerini, impresionantă prin adevăratul spectacol de sunete şi lumina. Mirodenii sunt arse, clopotele sunt “azmuţite” şi versuri din cărţile sfinte hinduse sunt rostite, într-un amalgam ce te transpun în altă lume. Mulţi stau în picioare, alţii pe jos, pe rogojini sau la balcoanele locuinţelor care se găsesc pe mal. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.

 

î  Ziua 9. 01.10.2016     VARANASI - DELHI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor spre Delhi. Sosire în Delhi unde împreună cu ghidul local vizităm Muzeul Naţional, înfiinţat în 1949, unul dintre cele mai mari din India, care adăposteşte importante obiecte ale artei locale. În cursul serii ne vom despărţi de aceste frumoase locuri, servind o cină tradiţională la un restaurant local.  Transfer la aeroportul din Delhi pentru zborul spre Bucureşti, via Viena.

 

î  Ziua 10. 02.10.2016    DELHI  - BUCURESTI

Sosire în Viena în cursul dimineţii. Îmbarcare pentru zborul catre Bucureşti, unde sosirea se va face în jurul orelor 09.35.

 

DATE DE PLECARE 2016

23.09

Supl. SINGLE

COPIL   6-12 ani

Loc în cameră DBL

 905 €

265 €

875 €

 

 

ORAR ZBOR - AUSTRIAN AIRLINES

 

Bucureşti-Otopeni          Decolare   11.15         Aterizare Viena  11.55

Viena                                 Decolare   13.10         Aterizare Delhi   00.05 

 

Delhi                                 Decolare  01.30           Aterizare Viena       05.55

Viena                                Decolare  07.00           Aterizare Otopeni   09.35

 

 

hoteluri utiliZate În acest circuit

 

Delhi – Hotel  The Hans 4* (sau similar)     http://www.hanshotels.com/delhi/

Jaipur  - Hotel Park Regis 4* (sau similar)   http://www.parkregisjaipur.in/

Agra – Hotel Four Points Sheraton 4* (sau similar) http://www.starwoodhotels.com/fourpoints/property/overview/index.html?propertyID=3944

Khajuraho – Hotel Clarks  Khajuraho 4* (sau similar)   http://khajuraho.hotelclarks.com/contact-us

Varanasi – Hotel Ramada Plaza  JHV 4* (sau similar)  http://www.ramadajhvvns.com/

 

 

 

ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare

 

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii

 

 

Rezerva online

INDIA - Triunghiul de Aur, Khajuraho, Varanasi