Home » Turism Extern » Uganda » GHANA-TOGO-BENIN


GHANA-TOGO-BENIN

GHANA-TOGO-BENIN - de la 1795 EURO

Rezerva online

 GHANA-TOGO-BENIN

Accra – Elmina – Kumasi – Tamale - Kara – Sokode - Abomey -  Ganvie– Ouidah                            - Grand Popo- Lome  - Accra

 

               

Cultura,traditie si voodoo…

Perioada: 10.10.2016-21.10.2016

Circuitul in Ghana – Togo – Benin este o incursiune senzationala in inima Africii de Vest. Este o ocazie deosebita de a descoperi cultura traditia si misticismul acestui continent. Viata reala a locuitorilor, diferitele triburi africane, asezarile lacustre si viata de zi cu zi din Africa se dezvaluie fara perdea in fata vizitatorilor! Pamant rosiatic, case de pamant, animale salbatice, traditii interesante, ritualuri salbatice, vrajitorie si voodoo….Descoperiti  Africa in toata splendoarea ei!

     

ZIUA 1 (10.10): Bucuresti – Amsterdam – Accra

Intalnire cu insotitorul roman de grup la aeroportul Otopeni la ora 05:05 pentru imbarcare pe cursa KLM  cu destinatia Accra (schimbarea cursei la Amsterdam). Sosire in Accra pe aeroportul International Kotoka la ora 20:05, intalnire cu ghidul local si transfer spre unitatea de cazare. Cazare la Hotel Angehill  3* (sau similar).

 

ZIUA 2 (11.10): Accra

Dupa micul dejun vizitam orasul Accra. Ziua incepe cu vizitarea pietei Makola Market pentru a lua pulsul acestei frumoase capitale. Continuam cu vizita Centrului National Cultural Arts Centre unde aflam lucruri interesante despre cultura Ghaneza iar apoi ne indreptam spre Mausoleul Kwame Nkrumah. Din Accra se pleaca spre satul invecinat, un sat de pescari cu o zona portuara frumoasa unde descoperim James Fort. Pentru o panorama superba asupra orasului urcam in farul care se gaseste in apropierea fortului James. Turul continua cu o plimbare pe una din strazile principale, Oxford Street, cu opriri la diverse puncte de interes turistic. Seara vom face o scurta vizita la Osu Night Market, o piata de noapte cunoscuta pentru frumusetea sutelor de felinare si lumanari care sunt folosite de catre comercianti pentru a lumina produsele expuse spre vanzare. Cazare in Accra la Hotel Angehill 3* (sau similar).

 

 

ZIUA 3 (12.10): Accra – Lome ( 190 km)

Dupa micul dejun plecam spre orasul Lome din Togo. Traversarea intre cele doua tari se face prin punctual vamal Aflao. Prima vizita in Lome se face la Grand Marche, piata centrala a orasului unde comerciantii expun spre vanzare cosuri impletite traditional, ceramica, perle si diferite obiecte sacre de cult. Vizitam apoi piata Akodessewa, supranumita Piata Fetisurilor unde se gasesc tot felul de remedii  naturiste, amulete magice, obiecte folosite la ritualurile voodoo si vrajitori  locali. Turul continua cu vizita Muzeului National si a Catedralei. Avand iesire la Golful Guineei, orasul Lome beneficiaza de o zona portuara superba ce dateaza din epoca coloniala. Aici gasim vestitele barci Gaily, barci pescaresti de lemn pictate traditional. Cazare la Hotel M’Rode 3* (sau similar).

 

 

ZIUA 4 (13.10): Lome (Togo) – Grand Popo / Benin (66 km)

Dupa micul dejun plecam spre Benin. Traseul nostru trece prin satul pescaresc Pedakondji unde avem ocazia sa descoperim activitatile zilnice ale locuitorilor apoi continuam spre Glidji, capitala spirituala a tribului Guen. Vizitam altarele sacre, ne intalnim cu Marele Preot al Padurii Sacre si aflam lucruri interesante despre ceremonia de Inaltare a Pietrei Sacre. Traversam in Benin prin punctul vamal Hilla Kondji si ne indreptam spre satul Grand Popo. Aici ne imbarcam pe o croaziera pe raul Mono pana in satul unde se gaseste statuia zeului voodoo Zangbeto unde vom avea parte de o experienta voodoo! Cazare in Grand Popo la Hotel Casa del Papa 3* (sau similar).

 

ZIUA 5 (14.10): Grand Popo – Ouidah (50km) – Ganvie (40 km) – Abomey ( 123 km)

Plecam din Grand Popo spre  Ouidah unde incepem ziua cu o vizita a Padurii Sacre (pe vremuri resedinta privata a primului rege al Ouidah-ului) si Templul Pitonilor (un templu unde se gasesc si se venereaza pitoni), ambele locatii beneficiind de multiple altare voodoo. Dupa micul dejun, traseul continua spre Ganvie, supranumita “Venetia” Africii. Ganvie este un sat vechi de 500 de ani, construit pe apa. Casele celor aproximativ 25000 locuitori sunt construite deasupra apei pe platforma de lemn avand stalpi  grosi infipti pe fundul apei. Accesul se face cu barca. Continuam in directia Nord unde  facem un tur al orasului Abomey - orasul celor 12 Regi si capitala Regatului Dahomey unde vizitam Muzeul de Istorie, patrimoniu UNESCO din 1985 si palatele regilor Guezo si Glele. Cazare in Abomey la Sun City Hotel 3* ( sau similar).

 

 

 

               

ZIUA 6 (15.10): Abomey (Benin) - Sokode (Togo) 307km

Incepem ziua cu un tur al orasului Abomey, capital Regatului Dahomey. Aici vizitam Muzeul de Istorie Abomey, patrimoniu UNESCO din 1985. Continuam traseul spre Sokode traversand granite prin punctual vamal Aplahoue. Pe traseu oprim la Anie Market, o piata foarte colorata si la localnicele Kotokoli. Vom invata despre metoda traditionala de fabricare a sapunului. La sosirea in apropierea orasului Sokode vom vizita un sat invecinat unde vom asista la un ritual interesant si mistic: Fire Dance – Dans al Focului. Acest dans este efectuat seara cand flacarile focului sunt singurele lucruri care lumineaza centrul satului.Cazare in Sokode la Hotel Central 3* (sau similar).

 

ZIUA 7 (16.10): Sokode - Kara (74km)

Incepem ziua cu o vizita in piata Sokode, un centru de tesaturi traditionale. Aici avem ocazia sa aflam despre metodele traditionale de obtinere a tesaturilor si  sa vedem diferite modele de vesminte populare si moderne. Drumul trece valea Tamberma, plina de mici castele in miniatura construite de localnici din pamant rosiatic si crengi. Aceste constructii in care locuiesc se numesc “Tata”si apartin populatiei Batammariba. Cazare in Kara la Hotel Kara 3* (sau similar).

 

ZIUA 8 (17.10 ): Kara – Tamale ( 258 km)

Dupa micul dejun plecam spre Ghana. Peisajul montan este extraordinar! Vizitam satul Bandjeli, un sat traditional  care apartine tribului Bassar, recunoscut pentru fierari si “capodoperele” acestora realizate cu unelte din piatra si ceramica traditionala facuta de catre localnice. Traversam punctul vamal Nachamba in Ghana si ne indreptam spre districtul Yendi. In aceasta zona vom vizita un sat locuit numai de vrajitoare. Femeile din satele invecinate, suspectate de vrajitorie, sunt trimise aici in exil. Avem ocazia sa interactionam cu acestea si sa le observam activitatile zilnice. In drumul nostru spre Tamale vom face scurte vizite pentru a interactiona cu oameni din triburile Dagomba si Konkomba. Cazare in Tamale la Gariba Hotel 3* (sau similar).

 

ZIUA 9 (18.10 ): Tamale – Kumasi ( 378 km)

Ziua incepe cu o  vizita  la o fabrica de unt Shea condusa de o localnica renumita. Aici vom invata cum se obtine acest unt, care sunt procedurile de lucru si care sunt beneficiile lui. Traseul continua spre regiunea Ashanti. Dupa amiaza, optional, se pot vizita altarele locale Besease, renumite pentru fetish-uri, aflate in orasul Ejisu si Altarul Aduko Jachie (sau altarul Obosomfie). Cazare in Kumasi la Noda Hotel 3* (sau similar).

 

ZIUA 10 (19.10 ):  Kumasi

Dupa micul dejun vizitam palatul Manhyia, palat regal al regatului Ashanti. Continuam traseul spre satul Ntonso, un loc cunoscut pentru desenele traditionale adinkra. Desenele adinkra sunt motive populare geometrice specifice folosite la decorarea diferitelor obiecte sau infrumusetarea vesmintelor populare. Urmatoarea oprire o vom face in satul Adanwomase pentru o experienta culturala. Aici vom avea ocazia sa invatam sa tesem, sa toarcem in stil traditional ghanez sau sa observam metodele traditionale folosite in agricultura. Cazare in Kumasi la Noda Hotel 3* (sau similar).

 

ZIUA 11 (20.10 ):  Kumasi – Elmina ( 245 km)

Dupa micul dejun incepem ziua cu o vizita la cea mai mare piata din Africa de Vest Kejetia Market. Parasim apoi regiunea centrala prin Assin Manso si ajungem in Elmina. Vom vizita castelul Elmina construit in 1482 de catre portughezi, patrimoniu UNESCO, iar apoi ne vom indrepta spre Piata de peste Elmina. Cazare la Coconut Grove  Beach Resort  3* (sau similar).

ZIUA 12 (21.10): Elmina – Accra (165 km)

Dupa micul dejun vizitam Parcul National Kakum, o padure magnifica unde se gasesc sute de specii de pasari si animale. Vom face apoi o scurta oprire la Hans Botel, un resort construit partial in albia unui rau unde se gasesc crocodili, multe specii de pasari si maimute. Traseul continua spre castelul Cape Coast unde vizitam Muzeul de Istorie Vest Africana. Sosire in Accra si transfer spre aeroport pentru imbarcarea pe cursa KLM cu plecare spre Amsterdam la ora 22:10.

 

ZIUA 13 (22.10 ):  Amsterdam - Bucuresti

Sosire in Amsterdam la ora 07:00 si imbarcare la ora 09:25 pe cursa KLM spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 13:10.

PRET / persoana: 1.795 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 460 EURO

Supliment demipensiune (optional): 350 EURO

 

SERVICII INCLUSE:

ü  transport  cu avionul Bucuresti – Accra si retur (schimbarea curselor la Amsterdam) cu compania KLM;

ü   11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Accra, 1 noapte in Elmina, 2 noapti in Kumasi, 1 noapte in Temale, 1 noapte in Kara, 1 noapte in Sokade, 1 noapte in Abomey, 1 noapte in Ouidah, 1 noapte in Lome;

ü  transferuri aeroport – hotel – aeroport;

ü  transport local cu autocar/microbuz;

ü  tururile, excursiile si vizitele mentionate in program;

ü  Ecowas Brown Card – asigurare rutiera valabila in Ghana, Togo si Benin;

ü  transport cu canoe  spre satul Ganvie;

ü  participare la ceremonia Zangbeto;

ü  asistenta la formalitatile vamale;

ü  participare la dansul focului;

ü  ghizi locali vorbitori de limba engleza pe tot parcursul circuitului;

ü  insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:

ü  taxele de aeroport:  525 EURO/persoana (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion); 

ü  taxa de viza Ghana:  100 EURO/persoana  - viza cu intrari multiple;

ü  taxa de viza Togo :  75 EURO/persoana (se platesc in Accra) – viza cu intrari multiple;

ü  taxa de viza Benin:  30 EURO/persoana  (se platesc in Acrra);

ü  taxe de iesire de pe aeroporturi (daca exista) ;

ü  vaccinul obligatoriu impotriva febrei galbene;

ü  alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc;

ü   bacsisuri: 30 EURO/persoana, pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup la sosire in Ghana);

ü  asigurarea medicala (obligatorie);

ü  asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice, in pachet cu asigurarea medicala).

 

IMPORTANT!

Rezerva online

GHANA-TOGO-BENIN