Home » Vacante de Aventura » Costa Rica » Circuit in America Centrala: Aventură în Costa Rica


Circuit in America Centrala: Aventură în Costa Rica

Aventură în Costa Rica – San José, Râul Pacuare şi Vulcanul Arenal - de la 2176 EURO

Rezerva online

Aventură în Costa Rica – San José, Râul Pacuare şi Vulcanul Arenal

7 zile

Sezon: tot anul

 

 

Această aventură aduce în prim plan două puncte de interes din Costa Rica: Râul Pacuare este considerat unul din primele râuri din lume din mai multe motive. Veţi face cunoştinţă de aproape cu natura din junglă, din perspectiva râului. Apa caldă, cascadele şi jungla luxuriantă cu plantele, animalele şi păsările sale colorate incredibil, fac din această excursie o adevărată trataţie pentru simţuri. Adăugaţi curenţii rapizi de clasă III -IV iar această aventură tropicală va fi plină de experienţe care vor dura şi după ce vă întoarceţi acasă. După aventura în junglă şi pe apă, veţi face cunoştinţă cu unul din cei mai activi vulcani ai planetei!. Vulcanul Arenal trebuie văzut neapărat dacă ajungeţi în Costa Rica. Lava sa curge iar erupţiile sunt intense, iar când cerul este senin, este posibil să vedeţi blocuri de cenuşă fumegând prăvălindu-se pe panta abruptă, din craterul în formă de potcoavă cu deschidere spre vest. Noaptea puteţi urmări o cascadă de lavă fierbinte ce coboară din craterul cu 140 de metri adâncime.

Acest tur include tarifele de zbor din Paris, Franţa, la date care nu sunt sărbători. Nu trebuie să zburaţi neapărat prin Paris, Destination Travel va rezerva pentru dumneavoastră cel mai direct zbor către oraşul de destinaţie. În funcţie de datele dumneavoastră de călătorie şi locaţia dumneavoastră, vă vom face cea mai bună ofertă.

 

 

Itinerar:

 
Ziua 1: San Jose
La sosirea pe aeroport, veţi fi transferat la hotel. Veţi sta la Le Bergerac Hotel.
 
Ziua 2: Cabana Rios Tropicales
Dimineaţă devreme plecăm spre est către Caraibe şi vom traversa minunatul Parc Naţional Braulio Carrillo. Veţi sosi la Centrul de Operaţiuni Rios Tropicales pentru un mic dejun copios tradiţional „Tico” Costa Rica şi veţi avea timp să vă schimbaţi hainele pentru rafting şi să faceţi ultimele cumpărături în magazinul de echipamente şi accesorii.  Apoi veţi pleca să faceţi rafting pe Râul Pacuare în San Martin. Acolo, ghizii dumneavoastră profesionişti vă vor încărca echipamentul în genţi uscate, vor pregăti toate echipamentele pentru rafting şi vă vor da instrucţiuni complete de siguranţă şi vâslire. Curenţii de clasă III din prima zi vă întâmpină în încântătorul canion Pacuare pe măsură ce vă afundaţi din ce în ce mai adânc în inima junglei primare. În timp ce ghizii dumneavoastră pregătesc un picnic de prânz pe malul râului, dumneavoastră vă veţi bucura de o plimbare prin junglă către o cascadă încântătoare şi un lac
unde puteţi înota. Înainte să vă daţi seama veţi ajunge la cabana Rios Tropicales unde puteţi petrece după amiaza relaxându-vă, făcând o excursie sau bălăcindu-vă în cascadă şi lacuri. Veţi avea ocazia să vă instalaţi în cameră şi apoi să coborâţi în zona de luat masa în aer liber, unde ghizii noştri vor pregăti aperitive proaspete şi „faimosul punch din junglă” mult aclamat de turiştii noştri. Pe măsură ce soarele coboară dincolo de dealuri şi crepusculul dispare, veţi fi servit cu o cină delicioasă şi proaspătă la lumina lumânărilor şi cu vin. Petreceţi noaptea la cabana Rios Tropicales.
 
Ziua 3: Cabana Rios Tropicales
Această zi este destinată pentru a vă bucura de cabană şi împrejurimile sale. Veţi avea ocazia să cunoaşteţi minunile „baldachinului” junglei cu tiroliana. Este gratuit şi face parte din pachetul de vacanţă. Cele patru platforme se încadrează perfect în împrejurimile naturale, oferindu-vă o perspectivă uimitoare asupra vieţii pe acoperişul junglei, ocazia perfectă de a încerca tiroliana pentru prima dată. În plus faţă de turul cu tiroliana, aventura include şi una din următoarele excursii:
a) Excursie de 4-5 ore în Rezervaţia Pacuare;
b) Excursie de 2-3 ore la cascadele şi lacurile din apropiere  
c) Scurtă plimbare în apropierea cabanei.
Există de asemenea o zonă acoperită cu hamace, locul perfect pentru a citi, a savura un cocktail sau pur şi simplu pentru a vă relaxa şi a vă bucura de frumuseţea unui asemenea loc minunat. Zgomotul oraşului va fi curând doar o amintire îndepărtată, înlocuită de sunetele liniştitoare ale junglei tropicale care vă înconjoară. Ca alternativă, puteţi alege să sprijiniţi comunitatea locală şi să faceţi o excursie în satul din apropiere, Bajo Tigre, unde aveţi ocazia să învăţaţi de la membrii comunităţii despre agricultura durabilă şi responsabilitatea faţă de mediu. Ghidul dumneavoastră bilingv vă va însoţi şi va traduce în cadrul acestui tur. Acest tur este administrat complet de comunitatea Bajo Tigre iar taxa pe care o achitaţi este utilizată integral pentru a finanţa necesităţile comunităţii.
 
Ziua 4: Cabana Rios Tropicales
După ce savuraţi cea mai delicioasă cafea din Costa Rica împreună cu un mic dejun copios, veţi împacheta şi veţi încărca plutele pentru a vă pregăti să vâsliţi în josul canionului Pacuare, pe lângă cascadele asurzitoare, lacurile liniştite şi curenţii de clasă III-IV. O oprire pentru o gustare la marginea râului vă permite să exploraţi mai multe cascade şi căderi de apă naturale. O după amiază plină de adrenalină prin curenţii de la Huacas de Sus şi de Jos, Cimarron, Dos Montanas şi altele, care vă va înveseli. Un vehicul vă va transfera în oraşul Siquirres la Centrul de Operaţiuni Rios Tropicales, la câteva mile mai departe. Un prânz copios vă va aştepta la sosire. Sunt disponibile duşuri, camere pentru schimbat, băuturi reci şi
calde, snackuri şi un bar precum şi suveniruri. Apoi continuaţi pe uscat spre zona La Fortuna. Veţi sta la Arenal Manoa Hotel.
 
Ziua 5: Arenal
Astăzi veţi avea parte de aventuri în vârfurile copacilor în cadrul unui tur Skytram & SkyTrek (tiroliana). Veţi fi transferat la Rezervaţia Arenal Rainforest, unde veţi putea să vă bucuraţi de mediul natural. Veţi avea parte de adrenalină dar şi de siguranţa oferită de râurile şi traseele prin junglă, şi de o călătorie cu telecabina, la cea mai înaltă tehnologie disponibilă. Există şi o zonă de expoziţii care prezintă fotografii şi imagini video din junglă.
Turul include urcarea cu telecabina până în vârful rezervaţiei Arenalde unde puteţi admira priveliştile minunate asupra pădurii, lacului şi vulcanului. Pe drumul înapoi puteţi alege să vă întoarceţi la telecabină sau cu Sky Trek, care este un sistem sigur de trasee şi tiroliene ce oferă turiştilor ocazia să observe şi să aprecieze natura din diverse puncte de vedere.
Sky Trek este similar altor tururi cu tiroliana din Costa Rica, dar prezintă anumite diferenţe, precum scara la care se desfăşoară, platformele metalice acoperite cu şine de oţel care previn căderea sau alunecarea. Toate platformele sunt proiectate pentru a proteja natura şi nu pentru a o deteriora. Vom putea să vedem copaci precum Cocora (billia hippocastanum); Peine de Mico (apeiba membranacea), şi Capulín (mortoniodendron apetala) ca să numim câţiva. Cel mai scurt cablu are 60 m iar cel mai lung 200 m. Tot echipamentul utilizat este sigur şi simplu, şi poate fi manevrat de ghizi, astfel încât dumneavoastră vă puteţi relaxa şi puteţi savura această zi. Organizarea turului (construcţia) respectă reglementările de siguranţă specificate de ACCT (Asociaţia pentru Tehnologia Cursurilor de Provocări), acesta fiind unul din cele mai sigure din Costa Rica. Restul zilei este pentru odihnă, relaxare şi pentru a profita de piscina de la hotel!
 
Ziua 6: Arenal
În această dimineaţă vă puteţi relaxa sau puteţi face una din excursiile opţionale. După amiază veţi fi transferat (20 de minute) în partea de vest a Vulcanului Arenal, unde veţi petrece aproximativ o oră explorând Traseul Silencio. Ghidul dumneavoastră bilingv expert naturalist vă va arăta animalele, plantele specifice junglei şi vă va învăţa despre proprietăţile lor medicinale. Cel mai adesea veţi vedea: maimuţe, mistreţi sălbatici, două tipuri de tucani, coati cu nasul alb, păsări Oro Pendula, vipere cu gene aurii, şerpi Boa Constrictor, căprioare cu coada albă, Marele Curassow. Înainte de a se întuneca veţi merge la punctul de observare care oferă cea mai apropiată, directă imagine a lavei. Relaxaţi-vă, bucuraţi-vă de o băutură şi ascultaţi sunetele incredibile ale vulcanului. Dacă norii sunt suficient de sus puteţi să vă aşteptaţi la o imagine orbitoare. Ghidul vă va povesti istoria acestui magnific vulcan în timp ce dumneavoastră ascultaţi broaştele, tucanii şi insectele, puteţi privi miile de licurici. Veţi finaliza ziua la
Ecotermales Fortuna care dispune de o serie de bazine alimentate cu apă fierbinte vulcanică ce izvorăşte din Hidalgo Family Farm la baza impresionantului Vulcan Arenal. Există cinci bazine de apă termală cu temperatură între 37º şi 42º C plus un bazin de apă rece. Primul bazin are apă pentru un masaj natural şi dacă mergeţi în spatele lui, aburul îl transformă într-o saună naturală. Există şi o mică cascadă şi un jacuzzi natural. Această unică oază este înconjurată de grădini luxuriante, de pădure şi trasee cimentate. Pentru bucuria şi confortul dumneavoastră există şi două zone de bar, un restaurant cu mâncăruri tipice, o parcare privată securizată şi vestiare. Proprietatea este potrivită şi pentru copii şi persoane cu dizabilităţi. Vă veţi bucura de o cină copioasă iar apoi veţi fi transferat înapoi la hotel.
 
Ziua 7: San Jose
După micul dejun veţi fi transferat pe parcursul a 3 ore şi jumătate de drum înapoi la Central Valley pentru zborul spre casă sau în altă direcţie. (acest pachet turistic poate fi customizat la cerere prin adaugarea de nopti si excursii)

 

 

Tarif per persoana:

 

Categoria de cazare

Standard

Dubla

2.176 €

Single

2.591 €

 

 


Tariful include:

 

 • Zborul Paris –  San José si retur
 • Transportul la destinatie: combinatii de microbuze sau autobuze shuttle si transferuri private cu vehicule 4X4 vehicle/microbuze, depinzand de marimea grupului
 • Transferurile de la aeroport, 1 bagaj per persoana
 • Cazarea cu mic dejun si mesele acolo unde se specifica
 • Excursii cu ghid bilingv
 • Taxele de intrare la obiective

 

 

 

Tariful nu include:  

 

 

 • Taxele de aeroport locale
 • Asigurarea medicala (serviciu suplimentar la cerere)
 • Zborurile Bucuresti – Paris si retur (serviciu suplimentar la cerere)

 

Nota:

Acest pachet turistic poate fi customizat prin adaugarea de nopti, excursii, nivel de cazare diferit, data de plecare etc.

Tarifele de mai sus nu sunt valabile pentru lunile Decembrie, Ianuarie si in timpul Pastelui.

Vulcanul Arenal este adesea invaluit in nori. Pentru a vedea o eruptie tine de norocul fiecaruia, caci sunt fenomene naturale care nu pot fi garantate, dar cel mai vizibil este la apusul soarelui in timpul sezonului secetos.

 

Cazarea:

 • 1 noapte la Boutique city hotel
 • 2 nopti la Rainforest Eco-lodge
 • 3 nopti la Mountain Hotel 3*

 

 

 

Aceasta este o cotatie. Costul final poate varia functie de perioada aleasa cat si functie de diferentele de curs valutar iar tarifele zborurilor  si disponibilitatea hotelurilor pot fi confirmate numai in momentul rezervarii.

Rezerva online

Aventură în Costa Rica – San José, Râul Pacuare şi Vulcanul Arenal